Route

Adres Crown Cottage:
4 Coppy Meadow
Hartest
Bury St Edmunds
Suffolk, IP29 4EL, UK

Routeplanner

Klik op de kaart voor het plannen van de route naar Crown Cottage. Op de pagina van Google Maps klikt u op “Route beschrijving”.

Hoe naar Hartest?

Foto Per vliegtuig naar Hartest

1.    Met vliegtuig
Met prijsvechters: Easyjet. Er zijn drie vluchten per dag van Amsterdam naar London Stansted vanaf € 36. Vlucht is slechts drie kwartier, maar dan komt nog wel vervoer naar Hartest erbij. Je kunt vanaf het vliegveld met de trein tot Bury St Edmunds komen en dan zou je de laatste 9 mijl nog met de taxi moeten, want de bus, die wel voor het huis stopt, rijdt maar een paar keer per dag. Voorkeur heeft het om een auto te huren op het vliegveld. Hartest is 44 mijl verderop. Vanaf het vliegveld kun je helemaal binnendoor over landweggetjes of iets omrijden via Braintree. Het is ongeveer 1 ½ uur rijden. Een week auto huren kost ongeveer € 100. Een andere prijsvechter is Ryanair. Zij vliegen twee keer per dag vanaf Eindhoven en Düsseldorf Weeze naar Stansted. Zelfs stuntprijzen vanaf €8.

Foto Per boot naar Hartest

2.    Met de boot
Vanaf Hoek van Holland naar Harwich met de Stenaline. Prijzen zijn auto met 1 persoon vanaf € 69 enkele reis.  Elke extra persoon is €15. Er zijn twee overtochten per dag. Met de boot van 14.30 ben je om 20.00 in Harwich en dan is het nog een uur rijden over rustige wegen naar Hartest. Het is een lange boottocht, maar qua autorijden relaxed. De tweede overtocht is een nachtboot. Je moet dan een hut bijboeken. Het voordeel is dat je de hele reis kunt slapen en geen dag verliest. De boot komt vroeg in de ochtend aan. Terug van Harwich naar Hoek van Holland heeft een ongunstige vertrektijd. Je moet voor de dagboot er al om 8.00 zijn en dat betekent voor zeven uur ’s morgens vroeg vertrekken vanuit Hartest. Je bent zo tegen de avond spits in Rotterdam.

3.    Je kunt ook als treinpassagier een kaartje kopen vanaf elk treinstation in Nederland tot aan Sudbury, vlakbij Hartest voor €45. Je gaat dan met de Stenaline mee.

4.    Een veel gebruikte overtocht is vanaf Frankrijk. Er is de DFFDS vanuit Duinkerken en vanuit Calais. Calais is een kwartier verder rijden, maar de overtocht duurt weer een half uur langer, twee uur i.p.v. 1 ½. Om de twee uur vertrekt deze boot. Geen angst om de boot te missen zoals bij de Stenaline. Je kunt dan meestal wel met de volgende ferry mee. Voor een auto met 4 personen ben je bijna altijd minder dan € 100 kwijt en ga je minder dan 5 dagen dan kan het nog veel minder zijn. Bij deze boeking moet je wel de juiste tijden kiezen i.v.m. waarschijnlijke files. Een goede doordeweekse tijd  is 8.00 of 10.00 in de ochtend. Dan ben je voor de spits door Antwerpen heen en na de spits door de Dartford tunnel bij Londen. Terug is 16.00 een gunstige tijd. Je hebt nog de hele ochtend en een vroege lunch in Hartest en voor de spits Londen voorbij en na de spits bij Antwerpen. De Dartford tunnel kost nu 2.50 pond en die kun je niet meer ter plekke betalen.(Dart Charge:https://www.gov.uk/pay-dartford-crossing-charge) Wel in bv Dover of per internet.  Het is toch wel zo’n 3 ½ rijden vanaf  Nijkerk en vanaf Dover is het nog 2 ¾ rijden naar Hartest.  Wil je niet al de rotondes in GB, ga dan via de M11 vanaf Londen richting Hartest. In Calais zijn er nog meer overtochten namelijk van PO   en de Eurotunnel. Met de tunnel is het slechts 35  minuten. Je kunt dan niet ontspannen op het dek wandelen, maar blijft in de auto in de trein. Deze overtocht is meestal duurder dan de ferry overtocht. Er zijn talloze bedrijven waarbij je de overtochten kunt boeken zoals Aferry.com of Directferries.co.uk.