London

Met de trein naar Londen

dan kun je het tweede kaartje gratis krijgen met een geprinte voucher van website:http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london
http://www.visitlondon.com/things-to-do/sightseeing/one-day-itineraries?ref=nav

Zet de auto bij het station in Sudbury. Dit is 7.5 mile en reken een half uur rijden. Op het station in Sudbury kun je de hele dag parkeren voor ₤ 1.50. Wel gepast betalen. De trein gaat meestal 1 x per uur. De eerste trein die je op het buiten off peak tarief mag gebruiken is die van 8.55. Terug vanuit Londen rond 18.00. (check zelf de tijden!!)

Het station In Sudbury is onbemand. Er is een machine om kaartjes te kopen, maar makkelijker is de kaartjes online of per telefoon bestellen. Je kunt per creditkaart betalen. Keuze is dan om de kaartjes op het adres in Hartest te laten bezorgen (gratis) of met de gekregen code en je creditcard de zelfbedieningmachine in Sudbury te activeren.

De route Sudbury-Marks Tey wordt de Gainsborough line genoemd. Uit de trein stappen, mooie wandeling en weer een halte verderop erin. Bures bijv. heeft veel wandelingen.

Het is mogelijk om combikaartjes te kopen. Dit betekent onbeperkt reizen met trein, bus of metro voor 1 dag.

Er zijn kaarten van drie voor de prijs van twee. Kaarten voor 4personen voor de prijs van twee. Kinderen voor ₤ 1

www.greateranglia.co.uk

– Naar Londen: (veel eten en drinken meenemen.)
1. Vanuit Sudbury met trein
2. (of met de auto naar theydon bois, 1 uur en 24 minuten rijden, CM167HR (daar de ondergrondse pakken). en daar parkeren.)
3. website ” Parkonmydrive.com” hadden we een P plaats bij een particulier op de oprit op 100 meter van de Metro, station Woodford.
Voor een gezin is deze manier prijstechnisch zeer aantrekkelijk, het parkeren kost slechts 5 pond.

Sudbury trein na 9.00
London Liverpool street station ruim een uur later
Met ondergrondse naar halte Green Park.
Lopen door park naar Buckingham palace. Wachtwisseling om 11.30
Wandelen naar trafalgar square. Je kunt met mooi weer in st james park aan je linkerhand picknicken en je lunch gebruiken of bij de pub van Whetherspoon.
The Lord Moon of the Mall
16-18 Whitehall
West End
Greater London
SW1A 2DY
Wandelen van Trafalgar square door Whitehall richting Big Ben, houses of Parliament, Big Ben.( extra: Als je voorbij Westminster abbey langs de waterkant loopt en de brug oversteekt heb je een mooi uitzicht over de gebouwen)
Daarna de city:
metro nemen naar st paul., even rondom de kathedraal lopen en dan weer met de metro naar Covent garden, daar markt en straatmuzikanten. Kunt ook eerst Covent garden doen. Dan met metro naar Tower Hill. Lopen langs de Tower en over de Tower Bridge, rechtsaf. Eventueel nog richting millennium Wheel, ook mooi ‘savonds.

Verder:
Winkelen o.a Harrods,
Om 5 uur is er een evensong in st Pauls. Dan kun je om kwart voor vijf gratis de kerk in.

———————————————————————————————————–<